Veilig douchen bij ouderdom

veilig douchen ouderdom

Een warme douche verleden tijd wanneer de vraag naar zorg toeneemt? Gelukkig is veilig douchen ook bij ouderdom mogelijk. Wij hebben al veel ouderen en mindervaliden mogen helpen om te blijven genieten van een echte douche. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een Zorgdouche. Naast ouderdom biedt de Zorgdouche ook oplossing bij revalidatie of ziekte.

Hulpmiddel voor ouderen

In de praktijk komen wij een heleboel schrijnende situaties tegen waar ouderen genoegen moeten nemen met een washand aan het aanrecht of in bed. De badkamer is namelijk één van de plekken in huis waar de meeste ongevallen plaatsvinden. Daarom kiezen veel senioren die thuis willen blijven wonen, vroeg of laat, voor een Zorgdouche.

Lees ook het verhaal van Mevr. Kuipers: op 86-jarige leeftijd zelfstandig thuis wonen.

Douchen bij ouderdom

De keuze voor een Zorgdouche volgt in diverse mogelijke stadia. Zo is het mogelijk dat in de woning al een badkamerverbouwing heeft plaatsgevonden en een traplift is geplaatst. Echter, naar mate de mobiliteit verder afneemt blijkt ook de traplift niet meer veilig. De badkamer wordt daarmee alsnog onbereikbaar. Vaak kiezen ouderen direct voor een Zorgdouche, omdat dit het geschikte – en meest voordelige – hulpmiddel is voor de lange termijn.

Vergelijk met ons mee: De oplossing voor traplift en badkamerverbouwing?

Bed in de woonkamer

In de meeste thuiszorgsituaties wordt na verloop van tijd op de benedenverdieping een slaapkamer gecreëerd. Het bed komt in de woonkamer of aparte kamer te staan. Gelukkig betekent dit niet dat douchen verleden tijd. De Zorgdouche is namelijk eenvoudig op vrijwel iedere bereikbare plek in huis te plaatsen, zonder verbouwing. Verhuizen naar een verzorgings- of verpleegtehuis wordt overbodig en senioren kunnen veilig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, met kwaliteit van leven.

Veilig blijven douchen

De Zorgdouche biedt een veilig hulpmiddel om zelfstandig te blijven douchen. Daarnaast is de douchecabine zo ontworpen dat de mantelzorger of thuiszorgmedewerker perfect wordt ondersteund bij het assisteren. De mobiele douchecabine wordt in één dag geplaatst en is direct werkend, zonder verbouwing. Wij bieden de mogelijkheid om een Zorgdouchecabine via huur of koop aan te schaffen.

Naast veilig douchen bij ouderdom, is de Zorgdouche ook de beste oplossing om veilig te blijven douchen bij ziekte en bij een ongeval/blessure.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en persoonlijk advies.