De oplossing voor traplift en badkamer verbouwing

voordelige oplossing traplift badkamer verbouwing

We hopen allemaal zo lang mogelijk gezond en vitaal te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Helaas, we krijgen ook allemaal op een moment te maken met verminderde mobiliteit. De één eerder dan de ander. Ouderdom, ziekte, of een ongeval doen een beroep op onze zelfstandigheid, waardoor we niet meer de mogelijkheid ervaren om ons vrij te bewegen. We zoeken naar oplossingen, in situaties waarin de afhankelijkheid toeneemt. Is een traplift of badkamer verbouwing de geschikte oplossing?

Verhuizen of verbouwen?

Langdurig en veilig blijven wonen in onze vertrouwde thuisomgeving, dat is wat we graag willen. Toch geldt deze vanzelfsprekendheid niet voor iedereen. Een verminderde mobiliteit zorgt ervoor dat de woning niet meer vrij toegankelijk is. Traplopen wordt gevaarlijk, de badkamer onbereikbaar en zelfstandig douchen is niet meer verantwoord. Op dat moment ontstaat de vraag: ‘verhuizen naar een aangepaste woning, of verbouwen?’.

Badkamer

Het liefste blijven we zo lang mogelijk thuiswonen. We kennen de weg blindelings en willen geen afscheid nemen van onze vertrouwde spullen in een periode waarin het afscheid nemen van zelfstandigheid zo aanwezig is. Een bed is zo beneden geplaatst, maar wat te doen met de badkamer? Voor veel mensen betekent dit dat de warme douche plaatsmaakt voor een washand bij het aanrecht in de keuken of in bed.

Zorgdouche vindt dat iedereen de warmte en zelfstandigheid van een ontspannen douche verdient.

Traplift of badkamer verbouwing

De eerste oplossing waar veel mensen aan denken is een traplift of badkamer verbouwing. Vaak wordt niet gedacht aan de invloed op lange termijn. De waarde van de woning daalt, vanwege woningaanpassingen die voor nieuwe kopers niet gunstig zijn. Daarbij vraagt een badkamer verbouwing om een flinke investering van minstens € 8.000,-. Bijkomend punt is dat er op termijn alsnog een traplift moet komen, als de badkamer zich op de eerste verdieping bevindt. Reken boven op de badkamer verbouwing € 6.000,- voor de traplift en de kosten lopen al gauw op richting € 14.000,-.

Daarbij hebben wij verschillende situaties gezien waarin de traplift te gevaarlijk werd bij een verdere afname van de mobiliteit. Ziektes zoals dementie of een handicap kunnen ervoor zorgen dat de traplift niet meer zelf bediend kan worden. En dan hebben we het nog niet over het tijdrovende proces van de verbouwing…

In no-time een voordelige oplossing

Met Zorgdouche bieden wij een oplossing die voordelig, praktisch en veilig is. In vergelijking met een verbouwing, waarbij de kosten zo oplopen richting € 10.000,- tot € 16.000,-, wordt een Zorgdouche Extra Veilig geplaatst voor nog geen € 4.000,- (incl. installatie). Wanneer de Zorgdouche niet meer nodig is, wordt deze eenvoudig gedemonteerd. De Zorgdouche kan zelfstandig verkocht worden, of neem contact met ons op voor de terugkoop mogelijkheden. 

Zonder verbouwing

Deze op zichzelf staande douchecabines zijn van hoogwaardige kwaliteit en op vrijwel iedere locatie in huis te plaatsen. Omdat wij weten hoe belangrijk het is om onafhankelijk en fijn te kunnen douchen, is snel schakelen voor ons essentieel. We zorgen er daarom voor dat de Zorgdouche binnen 2 weken geplaatst wordt, zonder ingrijpende verbouwingen. Na plaatsing is de douche direct te gebruiken.

In no-time een praktische oplossing van hoge kwaliteit, die veilig douchen mogelijk maakt in iedere situatie.

Gratis adviesgesprek

Met onze jarenlange kennis en ervaring denken wij graag mee over de geschikte oplossing in de situatie van uw vader, moeder, of cliënt. Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Bel naar 085-3035220, of vraag direct een persoonlijke offerte aan.