Veilig douchen via de WMO

Goedkope en adequate oplossing bij langer thuiswonen, op de korte én lange termijn

Het aantal senioren in Nederland groeit. Mensen worden gemiddeld ouder en blijven langer gezond. Daarbij willen de meeste mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun eigen huis.

Maar is de woning wel geschikt om in oud te worden? Ook wanneer lichamelijke beperkingen toenemen. En wat als een ziekte of een ongeval ervoor zorgt dat tijdelijk de vraag naar zorg toeneemt? Als gemeentelijke WMO-professional kom je regelmatig bij inwoners over de vloer om in gesprek te gaan over de woning.

De afweging om de leefkwaliteit van de bewoner te verbeteren is: “kan de belemmering om comfortabel en zelfstandig thuis te blijven wonen worden weggenomen met behulp van een woningaanpassing?”

Al meer dan 40 gemeentes werken samen met Zorgdouche

om veilig douchen en langer thuiswonen mogelijk te maken.

Zorgdouche wmo langer thuiswonen
wmo woningaanpassing douchen

Woningaanpassing veilig douchen

Veel senioren of patiënten met chronische ziekten krijgen te maken met afname van mobiliteit. Traplopen kost veel energie en het gevaar om te vallen neemt toe. Hierdoor wordt de bovenverdieping onbereikbaar. Vaak is een bed beneden eenvoudig geplaatst. Maar wat te doen met de badkamer? De huidige badkamer is ongeschikt vanwege de kans op uitglijden en de douchecabine is onveilig.

Gelukkig bestaan er voorzieningen die een woning geschikt maken om langer zelfstandig te blijven wonen, met kwaliteit van leven.

Zorgdouche biedt een goedkope en adequate oplossing voor het comfort van een echte douche, voor de korte en lange termijn.

Zonder verbouwing en in een dagdeel geplaatst. Zo simpel is 

Download gratis de brochure met alle informatie over de Zorgdouche!

Vraag onze gratis digitale informatiefolder eenvoudig per e-mail aan en ontvang alle informatie over de Zorgdouche, modellen en mogelijkheden. Handig om door te sturen binnen het WMO-team en om mee te nemen naar huisbezoeken.

Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de informatiefolder en informatie wat betreft de Zorgdouches. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Voor meer info zie onze privacyverklaring.

Zorgdouche projecten

Zorgdouche kenmerken

Goedkope en adequate oplossing voor de korte en lange termijn

Wanneer de cliënt niet meer zelfstandig de trap op kan, wordt in veel situaties de badkamer onbereikbaar. Dit heeft verregaande gevolgen. Een douchebeurt zit er niet meer in en maakt plaats voor een washand aan het aanrecht of in bed. Mogelijke woningaanpassingen zijn een traplift en verbouwing naar een zorgbadkamer. Dit is meestal niet de meest goedkope en adequate oplossing. En vaak alleen voor de korte termijn. Wanneer de vraag naar zorg toeneemt, wordt ook de traplift onbruikbaar.

Zorgdouche biedt een oplossing voor de korte én lange termijn. 

De Zorgdouche is een eenvoudige en efficiënte doucheoplossing voor de cliënt, zodat hij of zij langer op een verantwoorde manier kan blijven thuis wonen. 

De woning blijft in de oorspronkelijk staat, waardoor de woningwaarde gelijk blijft. Is de Zorgdouche niet meer nodig, dan kan deze eenvoudig verwijderd worden.

Samenwerken?​

Wij zetten ons in om een warme en comfortabele douche mogelijk te maken in (thuis)zorgsituaties waarin douchen niet meer vanzelfsprekend is. Inmiddels werken wij met ruim 40 gemeentes samen om nog meer mensen te kunnen helpen langer thuis te blijven wonen. Ook iets voor jouw gemeente? Wij gaan graag met je in gesprek.

Team Zorgdouche

Wij zijn Zorgdouche

Al 12+ jaar zijn wij partner van de grootste zorgleverancier van Scandinavië. Vanuit het inzetten van mobiele douchecabines bij badkamerverbouwingen, hebben wij de doorstap gemaakt naar Zorgdouche. Met Zorgdouche zetten wij ons in om het comfort en de zelfstandigheid van een echte douche bereikbaar te maken in (thuis)zorgsituaties. Omdat we weten dat de verandering in zelfstandigheid snel kan gaan, bieden we in no-time een praktische oplossing. En die oplossing is vaak dichterbij dan mensen verwachten. 

Er verandert al genoeg in zorgsituaties, daarom zijn wij transparant in al onze afspraken. Een douche is namelijk veel meer dan een dagelijkse opfrisbeurt. We bieden een stukje onafhankelijkheid, wanneer mensen afhankelijk zijn geworden van de zorg van anderen. Met Zorgdouche kunnen zij in veel gevallen nog zelfstandig genieten van een warme, ontspannen douche.

Het maakt ons werk ongelooflijk dankbaar.

Al meer dan 40 gemeenten maken gebruik van Zorgdouche