Veelgestelde vragen over zorgdouches

Hieronder behandelen wij vragen die het vaakst aan ons worden gesteld. Staat uw vraag hier niet bij? Neemt u dan vooral contact met ons op.

LEVERING & INSTALLATIE

Koop: wanneer u ons voorziet van duidelijke foto’s en video’s is het vaak niet nodig om langs te komen. We kunnen bij u langskomen om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Een bezoek is uiteraard altijd vrijblijvend. Om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden, nemen we wel graag vooraf, digitaal het één en ander met u door. Daarnaast bespreekt de monteur met u welke Zorgdouche het beste past bij uw wensen en eisen. Hiervan maken wij een offerte en mailen die naar u.

Huur: wanneer u ons voorziet van duidelijke foto’s en video’s is het vaak niet nodig om langs te komen.

Koop + Huur: de behoefte aan een douchecabine kan onverwacht ontstaan. Wij streven dan ook naar een snelle levering. Binnen 2 werkdagen kunnen wij de Zorgdouche bij u thuis bezorgen. Installatie is afhankelijk van onze planning en vanzelfsprekend uw planning. In overleg vinden we altijd een passende oplossing.

Koop + Huur: doordat de Zorgdouche uit losse onderdelen bestaat, kan deze probleemloos door uw voordeur. Pas in de ruimte monteren wij de Zorgdouche. We plaatsen de douche op de overeengekomen plaatsingsdatum. Het montageteam van Zorgdouche is gespecialiseerd in het monteren van de mobiele douchecabines. Zij zullen het gehele proces met zorg uitvoeren. De montage duurt ongeveer een halve dag en wordt door één of twee medewerkers uitgevoerd. Na montage zullen zij vanzelfsprekend uitgebreid uitleg geven, alles opruimen en netjes achterlaten. Heeft u vragen? dan kunt u deze altijd aan hen stellen.

Koop + Huur/Koop: over het algemeen wordt de Zorgdouche geplaatst op de begane grond. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, bijkeuken, slaapkamer, serre of garage. De Veilig & Extra Veilig 120cm en 140cm breed  kunnen ook naar een hogere of lagere gelegen etage gebracht worden. Wij sluiten de mobiele douchecabine aan op een warm- en koud wateraanvoer en een afvoer. Het is van belang om de ruimte waarin de cabine wordt gebruikt goed te ventileren. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht in de ruimte wordt afgevoerd.

Huur: over het algemeen wordt de Zorgdouche geplaatst op de begane grond. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, bijkeuken, slaapkamer, serre of garage. Wij sluiten de mobiele douchecabine aan op een warm- en koud wateraanvoer en een afvoer. Het is van belang om de ruimte waarin de cabine wordt gebruikt goed te ventileren. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht in de ruimte wordt afgevoerd.

Koop: dit is zeker mogelijk. Wel adviseren wij de Zorgdouche alleen te laten installeren door onze opgeleide monteurs.

Huur: dit is helaas niet mogelijk.

Koop: de formaten 120cm en 140cm breed kunnen worden betreden met een verrijdbare douchestoel. De cabine zal in dit geval voorzien moeten worden van een rijplaat (optioneel).

Huur: geef ons op voorhand aan dat u gebruik wilt maken van een rijplaat. Dit i.v.m. beschikbaarheid.

Koop: wanneer u een zorgdouchecabine bij ons bestelt, ontvangt u van ons een factuur. Deze kunt u nadat u de factuur heeft ontvangen direct overmaken. U kunt er ook voor kiezen om het bedrag te betalen wanneer uw Zorgdouche geplaatst wordt. U kunt pinnen bij de monteur (let wel op uw daglimiet) of contant betalen (let erop dat het gepast is, wij hebben geen wisselgeld). Voor of op het moment van leveren wordt de betaling dus gedaan, niet achteraf.

Huur: u ontvangt de factuur na installatie van de Zorgdouche via de e-mail. Daarna ontvangt u maandelijks van ons een tussentijdse factuur zolang u de cabine huurt. U huurt de Zorgdouche per maand.

Huur/Koop: Wanneer u een cabine huurt via de Huur/Koop Constructie geldt als bij Koop. Na 6 maanden kunt u: de huur stopzetten, cabine per maand blijven huren of de cabine aanschaffen voor het restantbedrag.  

INFORMATIE DOUCHECABINE

Het is belangrijk om uw Zorgdouche goed schoon te houden. In dit document leest u verschillende tips waarmee u uw zorgdouchecabine in topconditie kunt houden.

De afvoerpomp van de thuiszorgcabine is zeer stil (25 – 35 db, dit staat gelijk aan fluisteren) u hoort deze niet tijdens het douchen. De afvoerpomp pompt in fases, afhankelijk van hoeveel water erdoorheen gaat, hoort u hem elke 5 á 10 seconden pompen. Wanneer u klaar bent met douchen zal de pomp hooguit nog één of twee keer pompen.

Koop: wanneer er warm- en koudwateraansluiting in de ruimte aanwezig is kan de zorgdouchecabine hierop aangesloten worden. Wanneer u alleen koud water heeft is het mogelijk een 50 liter boiler in te zetten. In de meeste gevallen (90%) zal het water worden afgevoerd d.m.v. een afvoerpomp welke het water afvoert naar/onder een gootsteen of een wasmachine-afvoer.

Huur: omdat dit van tijdelijke aard is, is het van belang de opties te bespreken.

Koop + Huur + Huur/Koop: mocht u over een put in de ruimte beschikken, waar de Zorgdouche op of naast komt te staan zal er geen vermoedelijk pompje nodig zijn. Dit zal de monteur op locatie bekijken.

Wanneer de zorg douchecabine klaar voor gebruik is, neemt de monteur samen met u de werking van de zorgcabine door. Na montage zal de monteur alles opruimen en netjes achterlaten. Heeft u vragen dan kunt u deze altijd aan hen stellen.

Koop + Huur: wanneer u warm water van uw cv-ketel of stadsverwarming heeft, kunt u in principe onbeperkt douchen.

Koop: als u alleen koud water heeft, leveren wij een 50 liter boiler mee en daarmee kunt u ongeveer 20 minuten warm douchen. Wanneer u klaar bent met douchen, duurt het ongeveer 45 minuten voordat de boiler weer is opgewarmd.

U kunt ons het beste voorzien van beeldmateriaal zoals foto’s of video’s, zodat wij op afstand uw situatie in kunnen schatten. In een enkel geval is de situatie niet helemaal duidelijk en willen we graag even langskomen om uw woonsituatie te bekijken.

Vóór installatie kunt u het beste de ruimte vrijmaken van obstakels zodat onze monteur alle tijd en aandacht kan besteden aan het installeren van de zorgdouche. Wij adviseren de cabine niet op vloerbedekking te plaatsen.

Huur of Koop: Tel ongeveer 30cm extra bij de buitenmaat van de cabine, omdat vrijwel alle cabines worden geinstalleerd met een afvoerpomp.

Voorbeeld: u wilt de 120×90, houd dan rekening met minimaal 150cm breed.

Hoogte: Onze cabines zijn ongeveer 2 meter hoog. Voor installatie hebben wij minimaal 2.10m nodig.

OVERIGE VRAGEN

Het kan zijn dat uw verzekeraar of gemeente een tegemoetkoming biedt in de kosten voor de Zorgdouche. Dit verschilt echter per verzekeraar of gemeente. Helaas kunnen wij hier nog niet in adviseren. Wij raden u daarom aan met uw eigen verzekeraar en gemeente contact op te nemen over de mogelijkheden. Hier vindt u meer informatie.

Op basis van uw wensen en eisen, kiest u een model dat bij u past. U plaatst een bestelling via onze website en wij nemen contact met u op en nemen alle wensen en eisen met u door. Wanneer alles duidelijk is spreken wij met u een datum af voor de installatie van de Zorgdouche. De monteur installeert uw mobiele douchecabine en neemt de werking met u door.

Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor onze Zorgdouches?