Hoe ziet de ideale ouderen douche er uit?

De ideale ouderendouche

Wordt u wat ouder, neemt uw mobiliteit af, of staat u soms wat wankel onder de douche? Bent u bang om te vallen tijdens het nemen van een douchebeurt of bent u al gevallen? Wanneer u op zoek bent naar de ideale ouderen douche, hoeft u  niet verder te zoeken. Wij stellen deze namelijk volledig voor u samen. En het mooie? Deze mobiele douchecabine kan morgen al werkend bij u in huis staan. 

De ideale douche voor senioren, in iedere ruimte te plaatsen

Is uw bad te hoog om in te stappen? Is de badkamer onbereikbaar geworden, doordat traplopen onverstandig is geworden? Of kost traplopen teveel moeite? Dan is het tijd om na te denken over een andere oplossing. Doordat de Zorgdouche in iedere ruimte van uw woning te plaatsen is, kunt u zelf een makkelijk bereikbare plek uitkiezen om te douchen. Uit ervaring blijkt dat de Zorgdouche vaak in woonkamers, bijkeukens en garages geplaatst wordt.

De ideale senioren douchecabine beschikt over diverse hulpmiddelen om veilig te douchen​

Bent u slecht ter been? Verliest u snel uw evenwicht of heeft u last van een hoge of lage bloeddruk? De Zorgdouche biedt voor alle problemen waar ouderen vaak tegenaan lopen, een passende oplossing.

De douchecabine is (te) voorzien van:

  • handgrepen, waardoor u voldoende steun en houvast heeft onder de douche.
  • een makkelijk bereikbare douchekop aan de voorzijde van de cabine.
  • cooltouch thermostaatkraan waardoor u uw handen niet brandt.
  • een antislip ondergrond, zodat u niet uitglijdt.
  • een lage instap, zodat u makkelijk onder de douche stapt.
  • een in hoogte verstelbare douchekophouder die gemakkelijk te bedienen is.
  • een drapeerdeur in rail over de gehele breedte, die goed afsluit met een magneetsluiting.
  • een comfortabele douchestoel die u zelf uitkiest, zodat u zittend kunt douchen.
  •  een rij- of instapplaat, zodat het betreden nog gemakkelijker wordt.

De ideale senioren douchecabine is snel te plaatsen

Is er sprake van een valpartij, of een plotselinge ziekte? Is er haast bij het vinden van een snelle oplossing om douchen weer mogelijk te maken? De Zorgdouche maakt veilig douchen binnen 48 uur mogelijk. Hiervoor is geen ingrijpende verbouwing nodig. De Zorgdouche wordt op de gewenste locatie geplaatst en is direct werkend.

De ideale ouderen douche is de meest voordelige oplossing

Wanneer uw hele badkamer verbouwd moet worden dan is dat niet alleen een tijdrovende klus, het kost ook veel geld. Een standaard seniorenbadkamer renovatie kost gemiddeld € 10.000,-. Daarbij moet er vaak een traplift geplaatst worden. En dat niet alleen. De waarde van woning daalt vanwege de woningaanpassingen. De Zorgdouche is al verkrijgbaar vanaf € 3.350,-. De woningwaarde blijft gelijk, doordat de mobiele douche eenvoudig weer weggehaald kan worden wanneer deze niet meer nodig is. Deze oplossing is daarom stukken voordeliger dan een hele badkamerrenovatie.

Dit is waarom de Zorgdouche de ideale oplossing is voor traplift en badkamerverbouwing.

De ideale senioren douchecabine is verkrijgbaar in verschillende maten​

Wenst u veel ruimte om te douchen? Of mag de douchecabine juist niet te veel ruimte in beslag nemen in uw woning? De Zorgdouche is verkrijgbaar in diverse maten. Bekijk onze verschillende modellen,  of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.