Zo blijft Mevr. Kuipers zelfstandig thuis wonen

zelfstandig thuis wonen

Een tijdje geleden werden wij benaderd door Leon van Ubuntu Bouw Support. Net als Zorgdouche helpt Ubuntu Bouw mensen om op een prettige manier zelfstandig thuis te blijven wonen wanneer de vraag naar zorg toeneemt. Leon was benaderd door mevr. Kuipers, 86 jaar en woonde nog zelfstandig. Maar was dit ook nog veilig en verstandig?

Traplopen met slechte knieën

Al langere tijd probeerde mevr. Kuipers zich te redden met twee versleten heupen en slechte knieën. Dat viel dan ook niet mee. Kinderen en buren boden hulp waar nodig, maar eigenlijk vroeg het huis om aanpassingen als zij zelfstandig thuis wilde blijven wonen. Mevrouw was namelijk genoodzaakt om meerdere keren per dag een redelijk steile trap naar de bovenverdieping te nemen. Het was wachten op het moment dat het een keer fout zou gaan…

Verhuizen geen optie

Een huis vol herinneringen achterlaten? Dat nooit!, gaf mevr. Kuipers aan. Het huis was ontworpen door haar overleden man. 50 jaar geleden had hij alleen geen rekening gehouden met de gebreken van oude dag, maar dat vergaf ze hem met liefde. Verhuizen? Geen optie. Zij wilde in haar vertrouwde huis blijven wonen.

“Met alle aanpassingen kan ik in de voor mij zeer vertrouwde omgeving blijven wonen.” – Mevr. Kuipers

Douchen in de slaapkamer

Ubuntu Bouw Support adviseerde mevrouw om o.a. een Zorgdouche te laten plaatsen, zodat zij veilig kan blijven douchen zonder naar een hogere verdieping te moeten gaan. Wij hebben de Zorgdouche Extra Veilig geplaatst in de slaapkamer. Met behulp van o.a. de veilige handgrepen, de lage instap en antislip ondergrond, kan mevrouw zelfstandig blijven genieten van een warme douche. En is assistentie op lange termijn onvermijdelijk? De Zorgdouche is zo ontworpen dat de thuiszorgmedewerker of mantelzorger wordt ondersteund bij het assisteren.

zorgdouche extra veilig kamerik

Als reactie stuurde mevr. Kuipers: “Met alle aanpassingen kan ik in de voor mij zeer vertrouwde omgeving blijven wonen.”

Wij zijn blij dat wij met Zorgdouche, samen met Ubuntu Bouw Support, daar aan hebben mogen bijdragen!

Is Zorgdouche de oplossing in uw situatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij adviseren u graag.