Voordelig alternatief voor traplift

traplift

Overweegt u een traplift? Wij nemen u graag mee in de mogelijkheden. Wanneer de mobiliteit verder afneemt en de vraag naar zorg toeneemt, vraagt de woning om aanpassingen. Traplopen wordt gevaarlijk en de badkamer onveilig. Een eerste oplossing waaraan vaak wordt gedacht is de traplift. Maar is dit de passende oplossing voor de lange termijn?

Langer thuiswonen

Het liefste worden we 100 in onze vertrouwde woning. Verhuizen naar een aanleunwoning of verzorgingstehuis, wordt steeds meer overbodig met alle oplossingen die het mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen. Oplossingen waarmee we zelfstandig en veilig thuis kunnen genieten van onze oude dag, met kwaliteit van leven.

De traplift

Een traplift is een oplossing wanneer traplopen moeizaam gaat en veel energie kost. Echter, de bovenverdieping is niet altijd geschikt om te verplaatsen met bijvoorbeeld rolstoel of rollator. Daarbij wordt de badkamer wel weer bereikbaar, maar is deze veilig? De meeste valpartijen in huis bij ouderdom, vinden plaats in de badkamer. Naast de installatie van traplift, vraagt de badkamer dus ook om aanpassingen. De verbouwing van een senioren zorgbadkamer is een tijdrovende en kostbare klus. En zo lopen de kosten hoog op.

De ervaring leert dat een traplift op latere leeftijd vaak alsnog onbruikbaar wordt, wanneer de mobiliteit en energie verder achteruitgaan.

Bed in de woonkamer

Een zorgbed in de woonkamer is vaak de eerste en meest eenvoudige oplossing. Bevindt de badkamer zich op de bovenverdieping, dan betekent dit in de meeste gevallen dat de douche plaatsmaakt voor een washand aan het aanrecht of in bed. Terwijl een douche veel meer is dan een opfrisbeurt. Douchen betekent zelfstandigheid en ontspanning.

De meest voordelige traplift oplossing

veilig douchen ouderen

Gelukkig is er een voordelige en snelle oplossing die een warme douche mogelijk maakt in iedere (thuis)zorgsituatie. De Zorgdouche is een mobiele douchecabine die op vrijwel iedere gewenste locatie in huis te plaatsen is.

De kwalitatief hoogwaarde douchecabines zijn comfortabel, toegankelijk en veilig. Voorzien van o.a. extra handgrepen, lage instap, antislip ondergrond. Naast het vergroten van de zelfstandigheid, bieden Zorgdouches veel gemak bij assistentie van buitenaf. De douchecabine is zo ontworpen dat de thuiszorg of mantelzorger wordt ondersteund bij het assisteren.

Er is altijd een passende oplossing, daar geloven wij al jaren in. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, of vraag een vrijblijvende offerte aan.