Ervaring seniorendouche van Zorgdouche; mnr. Westenberg

ervaring seniorendouche review 2

Toen de schoonmoeder van Johan Westenberg weduwe werd, ontstond de vraag: ‘hoe ziet de toekomst eruit? Thuis blijven wonen of verhuizen naar een seniorenwoning?’. Zij wilde liever in haar vertrouwde omgeving blijven. Echter, de slaap- en badkamer bevonden zich op de eerste verdieping.

Naam: Johan Westenberg
Woonplaats: Delfzijl
Type: Zorgdouche Extra Veilig

Waardoor ontstond de behoefte aan een Zorgdouche?

“Mijn schoonvader was een actieve man die veel regelde in huis. Na zijn overlijden wilde mijn schoonmoeder graag in haar eigen huis blijven wonen, maar de slaap- en badkamer bevonden zich op de eerste verdieping. Als kinderen vinden wij het lastig om te weten dat zij steeds minder goed ter been wordt en zelfstandig de trap op en af gaat. Een slaapkamer beneden is zo geregeld, maar de badkamer is een ander verhaal. Toen ben ik met mijn vrouw online gaan zoeken naar oplossingen en kwam ik bij Zorgdouche terecht.”

Wat was uw eerste indruk?

“Onze eerste indruk was heel goed en positief. Van tevoren vond mijn schoonmoeder het lastig zich een voorstelling te maken van de Zorgdouche. Ik ontving een video via Whatsapp vanuit de showroom. Die heb ik aan mijn schoonmoeder laten zien, zodat ze een goede eerste indruk kreeg. De eerste keer douchen was even onwennig omdat het onbekend is, maar inmiddels zweert ze erbij! Ze is ontzettend blij dat de Zorgdouche er staat.”

“Als ik langer thuis kan blijven wonen met de oplossing van Zorgdouche, kunnen anderen dat ook. Iedereen zou dit moeten weten!”

Hoe heeft de seniorendouche van Zorgdouche geholpen in uw situatie?

“Dankzij Zorgdouche kan mijn schoonmoeder zelfstandig in haar eigen huis blijven wonen. Het overlijden van mijn schoonvader is een groot verlies. De gedachte dat mijn schoonmoeder ook afscheid moet nemen van haar vertrouwde omgeving en van haar spullen is heftig. In haar eigen woning is alles bekend. Ze weet waar alles staat, weet precies waar zij zich kan vasthouden en ze heeft meer bewegingsruimte. Mijn schoonmoeder is 89 jaar en een heel actieve vrouw. Nu kan zij nog lekker in haar tuin bezig zijn. En wij geloven: ‘blijf in beweging, dan leef je langer.'”

Hoe kijkt u terug op de situatie?

“Zo zou het bij iedereen moeten zijn. Het contact via de Whatsapp was persoonlijk en makkelijk. Al snel werd de Zorgdouche geplaatst en daarna krijgen wij een goede uitleg van de monteur. Het hele proces was eigenlijk perfect.”

Zou u de seniorendouche aanbevelen?

“Jazeker. Wij zijn van mening dat de Zorgdouche al bij huisartsen bekend moet zijn. Zij begeleiden mensen in het stervensproces en bieden nazorg. Bij de nazorg hoort ook; ‘hoe gaat de nabestaande verder?’. De Zorgdouche biedt hierin een prachtige oplossing. Mijn schoonmoeder is zo blij met de Zorgdouche dat ze al andere mensen in haar omgeving heeft uitgenodigd om te komen kijken. ‘Als ik op deze manier thuis kan blijven wonen, kunnen anderen dat ook’, is haar mening. Wij gunnen iedereen deze oplossing.”

Bent u op zoek naar een oplossing voor u, uw vader/moeder, of cliënt om langer thuis te blijven wonen? Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan.