Ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen

Ouderen langer thuis blijven wonen

Steeds meer ouderen willen langer zelfstandig thuis blijven wonen, ook wanneer de gezondheid afneemt, ongemakken toenemen en de mobiliteit vermindert. Alledaagse handelingen worden moeilijker en niet iedere ruimte is makkelijk benaderbaar. Denk bijvoorbeeld aan de bovenverdieping, wanneer traplopen moeizaam wordt. Daarbij is het ook nog eens gevaarlijk om de trap op te gaan bij een verminderde mobiliteit.

Langer thuis wonen

Gelukkig is het niet nodig om direct te verhuizen naar een aangepaste seniorenwoning. Steeds meer ouderen kiezen ervoor om in hun vertrouwde omgeving te blijven. Ook de overheid stimuleert ouderen om in hun vertrouwde woning zelfstandig oud te worden, met een goede kwaliteit van leven. Hiervoor is het Programma ‘Langer Thuis’ opgericht.

“Afhankelijk van uw situatie heeft u mogelijk recht op ondersteuning van uw gemeente. Dit is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het is zeker de moeite waard om hiernaar te informeren bij uw gemeente.”

Verbouwing of woningaanpassing?

Er zijn allerlei aanpassingen mogelijk voor meer gemak en comfort in de bestaande woning van ouderen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is natuurlijk de veiligheid. Daarbij zoekt u een veilige oplossing waarbij zo min mogelijk verbouwd hoeft te worden. De Zorgdouche biedt een oplossing wanneer de badkamer onbereikbaar is geworden. Ouderen blijven genieten van het comfort van een douche, zonder ingrijpende verbouwingen zoals het plaatsen van een traplift, of complete badkamerverbouwing op de begane grond.

Blijven douchen met Zorgdouche

Wassen met een washand op bed of aan het aanrecht is natuurlijk verre van ideaal. Een douche is veel meer dan alleen een opfrisbeurt. Het warme water werkt verzachtend en biedt ontspanning. Daarom bieden wij met de Zorgdouche Extra Veilig een eenvoudige en veilige oplossing. Deze veilige seniorendouche is in vrijwel iedere situatie te plaatsen en beschikt over een doordacht design waarin kwaliteit, toegankelijkheid, comfort en veiligheid samenkomen.

“De Zorgdouche maakte het thuis blijven wonen voor mijn vader menswaardig. Door de luxe en comfort denken wij er met een warm hart aan terug.”mevr. Bos uit Oudewater

De belangrijkste voordelen op een rij

Wat maakt de Zorgdouche Extra Veilig onmisbaar bij het veilig langer thuis wonen?

  • De lage instap over de gehele breedte maakt instappen eenvoudig.
  • Met de extra rijplaat wordt de instap in de toekomst uitgebreid voor een doucherolstoel of rollator.
  • De handgrepen bieden extra ondersteuning.
  • Geen gevaar voor uitglijden met de antislip-veiligheidsvloer.
  • De unieke drapeerdeur zorgt ervoor dat water binnen de cabine blijft.
  • Een extra halfhoog douchegordijn maakt assisteren makkelijker, zonder nat te worden.

Bekijk alle voordelen van de Zorgdouche Extra Veilig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bent u benieuwd of de Zorgdouche geschikt is in uw situatie, de situatie van uw vader, moeder, of cliënt? Vraag een offerte aan via het aanvraagformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Na een goede inschatting van de woonsituatie, bieden wij een persoonlijke offerte aan. Andere vragen? Natuurlijk denken wij graag met u mee