Veilig douchen bij ziekte

veilig douchen ziekte

Parkinson, dementie, ALS, reuma, of kanker. Ziektes die ervoor zorgen dat de vraag naar zorg toeneemt. Een verschrikkelijke realiteit waar veel mensen mee te maken krijgen. Niet alleen voor de patiënt een grote levensverandering. Ook voor de partner vraagt dit om een nieuwe manier van leven. Stelt u zich eens voor dat u mobiel bent, maar uw partner helaas niet meer. Jullie willen bij elkaar blijven wonen, maar dat vraagt wel om aanpassingen in huis. Wat te doen wanneer douchen bij ziekte niet meer vanzelfsprekend is?

Hulpmiddelen bij ziekte

Verschillende ziektes zorgen ervoor dat de zelfstandigheid steeds meer verslechterd. Hoe jammer is het als patiënten hun geliefde en vertrouwde omgeving moeten verlaten, omdat douchen te moeilijk wordt. Laat staan de impact die het heeft op de partner en de relatie, wanneer de patiënt noodgedwongen moet verhuizen naar een verzorgings- of verpleegtehuis.

Bekijk het project in Waalwijk. De Zorgdouche maakte douchen weer mogelijk voor de bewoner die vanwege ziekte afhankelijk was geworden van een rolstoel.

Verzorgend wassen

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel hulpmiddelen die ervoor zorgen dat patiënten veilig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Een traplift blijkt vaak een kortetermijnoplossing. Op lange termijn is de bovenverdieping niet geschikt voor een rolstoel, de badkamer heeft een (te) hoge instap en de douchecabine is onveilig vanwege gevaar voor uitglijden. Daarom wordt al snel een zorgbed op de benedenverdieping geplaatst. Hoe wordt de patiënt verzorgend gewassen?

Lees ook de ervaring van Mevr. Bos, wiens vader in zijn laatste levensfase genoot van de luxe en comfort van Zorgdouche.

Ontspannend douchen bij ziekte

We douchen niet alleen om onze huid te wassen. Een douche wordt ook ervaren als een moment van ontspanning. Zeker bij ziekte helpt het warme water om vermoeide spieren te ontspannen en een mate van zelfstandigheid te ervaren. Daar waar de vraag naar zorg toeneemt, is zelfstandig douchen een groot cadeau. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing die veilig douchen mogelijk maakt in vrijwel iedere thuiszorgsituatie.

De Zorgdouche is een mobiele douchecabine die op vrijwel iedere bereikbare plek in huis geplaatst kan worden, zonder verbouwing.

De meest veilige douchecabine

veilig douchen ouderen

De Zorgdouche is (te) voorzien van:

  • Een zeer lage instap,
  • Antislip ondergrond,
  • Extra handgrepen,
  • Cooltouch thermostaatkraan.
  • Met de rij-/instapplaat is de douchecabine rolstoeltoegankelijk is
  • Een douchestoel biedt de mogelijkheid om zittend te douchen.

De Zorgdouche is mogelijk in zowel huur als koop. Wanneer de Zorgdouche niet meer nodig is, kan deze weer eenvoudig worden verwijderd. Naast veilig douchen bij ziekte, is de Zorgdouche ook de beste oplossing om veilig te douchen bij ouderdom en een ongeval/blessure.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en persoonlijk advies.