Hoe Zorgdouche de zelfredzaamheid van ouderen bevordert

zelfredzaamheid ouderen zorgdouche

Veel ouderen krijgen te maken met uitdagingen rondom de zelfredzaamheid. Eén van de belangrijkste zorgen voor senioren en hun families is hoe ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven leven. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die ouderen ondersteunen bij hun zelfstandigheid in dit proces van ouder worden. Eén van deze hulpmiddelen is de Zorgdouche. Dit is hoe de Zorgdouche een positieve impact heeft op het leven van ouderen.

Veiligheid boven alles

Eén van de grootste zorgen bij ouderen is het risico op vallen. Wist je dat de badkamer één van de meest voorkomende plekken is voor een valpartij? Vooral de gladde vloer en natte oppervlakten verhogen het risico op uitglijden. De Zorgdouche vermindert dit risico aanzienlijk door o.a. de lage instap, antislipvloer en handgrepen. Hierdoor kunnen ouderen veilig douchen zonder angst voor een valpartij.

Zelfstandig douchen

Door de lage instap en de handgrepen, kunnen ouderen zelfstandig de Zorgdouche in en uit komen. Met de speciale instapplaat wordt zelfs het laagste drempeltje weggenomen. De douchecabine is ruim, waardoor met een douchestoel of kruk zittend gedoucht kan worden. Zo kunnen ouderen zelfstandig, zonder hulp van anderen, genieten van het comfort van een echte douche. Dit bevordert het gevoel van onafhankelijkheid en waardigheid.

Voor mensen die douchen vanuit een kantelbare douchestoel – bijvoorbeeld vanwege ALS -, hebben wij de Rolstoel Zorgdouche ontwikkeld.

Comfortabel douchen

De Zorgdouche is zo ontworpen dat het bijdraagt aan het comfort van mensen waarbij de dagelijkse douche niet meer vanzelfsprekend is. Dit kan zijn door ouderdom, maar ook ziekte, een ongeval of blessure. Door de extra veilige steunpunten en de mogelijkheid om zittend te douchen, wordt het douchen als minder vermoeiend en stressvol ervaren. Dit verhoogt de kwaliteit van leven aanzienlijk, wanneer mensen afhankelijk zijn geworden van de zorg van anderen.

Langer thuis blijven wonen

Het behoud van de zelfstandigheid is vaak gekoppeld aan de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Met de Zorgdouche kunnen ouderen zelfstandig thuis blijven wonen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van leven. Daarnaast worden hoge kosten voor een traplift en badkamerverbouwing voorkomen. Zo kunnen ouderen blijven genieten van hun vertrouwde omgeving, zonder de noodzaak van een verhuizing naar een aanleunwoning of zorginstelling.

Minder belasting voor familie en verzorgers

Met de Zorgdouche kunnen ouderen langer zelfstandig blijven douchen. Is douchen met hulp van buitenaf uiteindelijk onvermijdelijk? De Zorgdouche is zo ontwikkeld dat het ondersteunt bij assistentie van buitenaf. Het verlicht de druk op mantelzorgers en thuiszorg. En stelt ouderen in staat om meer autonomie te behouden.

Positieve impact op zelfredzaamheid

De Zorgdouche is een waardevolle aanvulling op het dagelijks leven van ouderen. Naast dat het extra veiligheid en comfort biedt, bevordert het ook de zelfstandigheid. Het vermogen om zelfstandig te blijven leven is van onschatbare waarde voor ouderen, omdat het zorgt voor behoud van een gevoel van autonomie en waardigheid. Hierdoor heeft de Zorgdouche een positieve impact op het leven van ouderen en familieleden.

Is de Zorgdouche een oplossing in de situatie van een geliefde of van jouzelf? Door een vrijblijvende offerte aan te vragen, bespreken we samen de mogelijkheden.