Veilige Zorgdouche speciaal voor douchestoel

Speciaal voor gebruikers van een kantelbare douchestoel, bieden wij de Rolstoel Zorgdouche. Nederlands allereerste mobiele douchecabine speciaal ontworpen voor mensen die douchen vanuit een kantelbare douchestoel. Bijvoorbeeld bij ziektes zoals ALS, Parkinson of bij een dwarslaesie. Uitdagingen waar deze cliënten mee te maken hebben als het gaat om zoiets vanzelfsprekends als douchen, worden grotendeels opgelost door het unieke ontwerp en de ergonomische functionaliteiten.

Voordelen van de Rolstoel Zorgdouche

Comfortabel douchen in kantelbare douchestoel

Deze veilige, comfortabele en kwalitatief hoge douchecabine is zo ontworpen dat gebruikers van een kantelbare douchestoel, kunnen blijven genieten van de zelfstandigheid en het comfort van een warme douche. De cabine is voorzien van mat veiligheidsglas waardoor er niet door de cabine heen gekeken kan worden, wat bijdraagt aan de privacy. De drapeerdeur in rails aan de voorzijde en achterzijde, zorgen ervoor dat de douchecabine volledig afsluitbaar is. Hierdoor blijft de warmte in de douchecabine.

Voor assistentie van buitenaf is speciaal aan de achterzijde een extra venster gemaakt, waardoor de assistent niet nat wordt tijdens het assisteren. Ook bevindt de douchekop zich aan de achterzijde, zodat deze goed bereikbaar is.

De cabine is voorzien van stelpootjes zodat hij op elke ondergrond waterpas kan worden afgesteld.

Volledig afsluitbaar voor- en achterzijde

Rondom assistentie mogelijk
inclusief rijplaat

Voorzien van inrijplaat

Rolstoel Zorgdouche

Rolstoel Zorgdouche

€ 5.350,-

verkrijgbaar in 90 x 140 cm

informeer naar de levertijd

Formaten Rolstoel Zorgdouche

De mobiele Zorgdouche is verkrijgbaar in de maat:

  • 90 x 140 cm: € 5.350,-
Op zoek naar een tijdelijke oplossing of de Zorgdouche eerst uitproberen? Bekijk de optie ‘huren’.

Alle Zorgdouches hebben een hoogte van 200 cm. Hierdoor blijft de warmte beter in de douchecabine en garandeert het meer privacy. De Zorgdouche wordt standaard geleverd met een rijplaat. Is er alleen een koud-water-aanvoer aanwezig, dan biedt een warmwaterboiler oplossing.

Twijfelt u of de douche van de gewenste afmetingen wel past in de ruimte waar u de douche nodig heeft? Neem contact met ons over de mogelijkheden. We voorzien u graag van advies.

Advies op maat

Wij geven u graag persoonlijk advies. Stuur ons een bericht met uw vragen via Whatsapp en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook kunt u direct online een offerte aanvragen:

De grootste voordelen van een mobiele Zorgdouche

Veelgestelde vragen

De behoefte aan een douchecabine kan onverwacht ontstaan. Wij streven dan ook naar een snelle levering. Binnen enkele werkdagen kunnen wij de Zorgdouche bij u thuisbezorgen en plaatsen. Dit is wel afhankelijk van de voorraad, onze planning en vanzelfsprekend uw planning. In overleg vinden we altijd een passende oplossing.

Over het algemeen wordt de Zorgdouche geplaatst op de begane grond. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, bijkeuken, slaapkamer, serre of garage. Wij sluiten de mobiele douchecabine aan op een warm- en koud wateraanvoer en een afvoer. Het is van belang om de ruimte waarin de cabine wordt gebruikt goed te ventileren. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht in de ruimte wordt afgevoerd.

De cabine kan niet met een rolstoel worden betreden. Wel ­kunnen de formaten 120 en 140 worden betreden met een verrijdbare ­douche-stoel. De cabine zal in dit geval voorzien moeten worden van een rijplaat.

We plaatsen de douche op de overeengekomen plaatsingsdatum. Het montageteam van Zorgdouche is gespecialiseerd in het monteren van de mobiele douchecabines. Zij zullen het gehele proces met zorg uitvoeren. De montage duurt ongeveer een halve dag en wordt door één of twee medewerkers uitgevoerd. Na montage zullen zij vanzelfsprekend uitgebreid uitleg geven, alles opruimen en netjes achterlaten. Heeft u vragen dan kunt u deze altijd aan hen stellen.

Het kan zijn dat uw verzekeraar of gemeente een tegemoetkoming biedt in de kosten voor de Zorgdouche. Dit verschilt echter per ver­zekeraar of gemeente. Helaas kunnen wij hier nog niet in adviseren. Wij raden u daarom aan met uw eigen verzekeraar en gemeente ­contact op te nemen over de mogelijkheden. Hier vindt u meer informatie.

Wij kunnen de afvoer op verschillende manieren regelen. Met een putje in de ruimte waar de Zorgdouche komt te staan, kan de mobiele douchecabine erbovenop gezet worden of er vlakbij op aangesloten worden. Als dit niet het geval is wordt er een pomp meegeleverd die het water afvoert naar een gootsteen of een wasmachine-afvoer.

Goedkoopste zorgbadkamer:

Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor onze Zorgdouches?