Veilig douchen bij ongeval en/of blessure

douchen bij blessure ongeval

Een Zorgdouche alleen geschikt bij ouderdom en als seniorendouche? Helemaal niet. Wij hebben al diverse woningen mogen voorzien van een tijdelijke Zorgdouche, wanneer de vraag naar zorg voor een bepaalde tijd is toegenomen. Bijvoorbeeld bij een ongeval of een blessure. Dit zorgt ervoor dat de badkamer tijdelijk onbereikbaar of onveilig is geworden. Veilig douchen bij een ongeval of blessure wordt dan een flinke uitdaging.

Ongelukken en ongevallen

Niet alleen ziekte of ouderdom zorgen ervoor dat de mobiliteit afneemt. Ook ongelukken, ongevallen en blessures kunnen ervoor zorgen dat een patiënt tijdelijk afhankelijk is van de zorg van anderen. Zowel ernstige ongevallen, als minder ernstige ongelukken. Zo kan een vervelende beenbreuk er al voor zorgen dat traplopen tijdelijk niet mogelijk is.

Bekijk het project in De Goorn, waarbij we een tijdelijke Zorgdouche plaatsten voor een jongedame die ernstig gewond raakte bij een ongeval.

Tijdelijk douchen bij ongeval of blessure

Betekent dit dat de dagelijkse wasbeurt wordt vervangen voor een washand aan het aanrecht of in bed? Gelukkig is er een tijdelijke oplossing die douchen in iedere zorgsituatie mogelijk maakt. Het voordeel van de Zorgdouche is dat deze mobiele douchecabine eenvoudig te installeren en de-installeren is. We bieden de mogelijkheid de Zorgdouche te huren, zodat deze weer kan worden opgehaald wanneer het niet meer nodig is.

Meer weten over de huur van een tijdelijke Zorgdouche? Bekijk de mogelijkheden.

De veilige Zorgdouche

De Zorgdouche maakt veilig en zelfstandig douchen weer mogelijk door de zeer lage instap, antislip ondergrond, extra handgrepen en cooltouch thermostaatkraan. Daarbij maakt de rij-/instapplaat instappen nog eenvoudig en kan de douchecabine ook worden betreden met doucherolstoel. Een douchestoel zorgt ervoor dat ook zittend gedoucht kan worden. Assistentie nodig bij douchen? De douchecabine is zo ontworpen dat assisteren van buitenaf nog makkelijker wordt.

Naast veilig douchen bij ongeval/blessure, is de Zorgdouche ook de beste oplossing om veilig te douchen bij ouderdom en ziekte.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een persoonlijk advies.