Weg met de Zorgdouche? Een beetje een vreemde uitspraak voor de organisatie die Nederlands’ eerste Zorgdouche op de markt heeft gebracht. Toch zijn er verschillende situaties waarin de Zorgdouche een tijdelijke oplossing biedt. Zo ook in deze situatie, waar de gebruiker en wij heel blij waren dat we Zorgdouche weer konden ophalen.
Een ongelukkige val
Hij werd gevonden in de sneeuw. Vermoedelijk na een ongelukkige sprong is hij op zijn skistok geland. Met een zware hersenbeschadiging en rechtzijdige verlamming stond hem een lang revalidatieproces te wachten. Thuis lukt het niet om de trap op te komen, waardoor de badkamer onbereikbaar werd.
“Na 1,5 jaar revalideren kan hij de trap weer op.”
Tijdelijke oplossing
Om te blijven genieten van een warme douche, nam de familie contact op met Zorgdouche. Het warme water werkt niet alleen mentaal ontspannend, het vermindert ook pijnklachten. Wij hebben de Zorgdouche Extra Veilig geplaatst in de woonkamer naast de keuken. Warm- en koud water en de afvoer, hebben we aangesloten via het keukenkastje.
Een Zorgdouche is niet alleen voor oude mensen.
Voordeel van huren
Omdat er geen zicht was op de duur van het herstel, besloten zij de Zorgdouche eerst te huren voor 6 maanden. Na 6 maanden werd deze aangeschaft voor het restantbedrag. Nu, 1,5 jaar later, kan de douchecabine eindelijk weg. De cliënt kan de trap weer op. Wij hebben de Zorgdouche teruggekocht en alles weer zoveel mogelijk in de originele staat gebracht.
Een welkome oplossing
Een Zorgdouche is niet alleen voor oude mensen.
- Een werkman die een balk op zijn hoofd krijgt op de bouw.
- Een vrouw die in de winter op haar fiets stapt en wordt aangereden door een automobilist die zijn ruiten niet heeft gekrabd.
- Een vrachtwagen die afslaat en een kind aanrijdt.
Het zijn allemaal verschrikkelijke situaties en dit gun je niemand, maar het gebeurt wel. Zorgdouche biedt daarin een welkome oplossing. Het kan de pijn van het ongeval niet wegnemen, het biedt wel verlichting.
Dit maakt ons werk ongelooflijk dankbaar.