Een kleine moeite, een groot Zorgdouche geschenk

Groot Zorgdouche geschenk

Het is donderdagmiddag als de telefoon gaat. Ik loop net het kantoor binnen nadat ik een Zorgdouche heb opgehaald in de buurt. De huurperiode was afgelopen en de revalidatieperiode van de cliënt gelukkig ook. De Zorgdouche is niet meer nodig in het betreffende huishouden. Fijn! Dan kunnen we na de zorgvuldige check en schoonmaakprocedure iemand anders blij maken met de Zorgdouche.

Op zoek naar een tijdelijke douche-oplossing

Net op tijd weet ik de telefoon te bereiken: “Goedemiddag, Dirk-Jan van Zorgdouche. Waarmee kan ik u helpen?”. Ik hoor wat gekraak aan de andere kant van de lijn. “Hallo, ik ben op zoek naar een tijdelijke douche-oplossing voor mijn vrouw”. De man op de leeftijd klinkt ontdaan. Zojuist heeft hij het bericht gekregen dat zijn vrouw thuiskomt uit het revalidatiecentrum. Een fikse valpartij van de trap had verschillende botbreuken als gevolg.

Iedereen verdient een warme douche

“Natuurlijk ben ik hartstikke blij dat mijn vrouw weer thuiskomt”, vertelt de man. “Een bed staat klaar in de woonkamer. Maar hoe moet zij gewassen worden? Ik kan haar moeilijk de trap op tillen. En alleen maar een beetje wassen met een washand vind ik niks”. Daar ben ik het mee eens. Iedereen verdient een comfortabele warme douche. En gelukkig is dat in de meeste situaties ook mogelijk.

Ik besluit mijn netwerk te raadplegen. Dezelfde middag nog krijg ik reactie van iemand uit nota bene Frankrijk. Hij kent iemand in dezelfde woonplaats als meneer.

Een beetje hulp van buitenaf

Omdat mevrouw binnen korte tijd thuiskomt, is snel schakelen essentieel. “Kunt u mij een video sturen via Whatsapp van de locatie waar de Zorgdouche geplaatst kan worden?”, vraag ik. Helaas, meneer heeft geen Whatsapp. Laat staan een mobiele telefoon. Een rit naar Friesland om te komen kijken, kost ons een halve dag. Ik besluit mijn netwerk te raadplegen. Via Facebook plaats ik een bericht wie meneer kan helpen bij het maken en versturen van een video. Dezelfde middag nog krijg ik reactie van een contact uit nota bene Frankrijk. Hij kent iemand in dezelfde woonplaats als meneer. Nog geen uur later bel ik met Anita.

In no-time een oplossing

Anita woont in dezelfde woonplaats en wil wel even bij meneer langsgaan om een video te maken en te sturen via Whatsapp. Geweldig. De volgende dag ontvang ik de video van de woonkamer en keuken. Perfect! De Zorgdouche Extra Veilig kan in de woonkamer geplaatst worden. Via een klein boorgaatje door de muur, wordt de aan- en afvoerslang aangesloten op warm- en koud water in de naastgelegen keuken. Dit is de informatie die we nodig hebben.

Zorgdouche in Friesland

Een kleine moeite, een groot geschenk

Direct bespreek ik de offerte met meneer en hij gaat akkoord. Enkele dagen later staat de Zorgdouche Extra Veilig met rijplaat en douchestoel klaar voor gebruik in de woonkamer. Vlak voor thuiskomst van mevrouw. Wat een verrassing! Met een tevreden gevoel rijd ik terug naar Woerden. Een kleine moeite en een beetje hulp van de één, is een groot geschenk voor een ander.

De Zorgdouche een oplossing in uw situatie? Neem gerust contact op over de mogelijkheden. We denken graag met u mee.