Hoe werkt de aansluiting van de Zorgdouche?

Zorgdouche aansluiting

Heb je vragen over de aansluiting van Zorgdouche? Geen zorgen, we leggen het graag stap voor stap uit. Met de Zorgdouche kun je veilig en comfortabel thuis blijven douchen in situaties dat dit niet meer vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld bij ouderdom, ziekte of revalidatie.

Zo wordt de Zorgdouche aangesloten

  1. Wateraansluitingen: Is er warm- en koudwateraansluiting in de ruimte aanwezig? Dan kan de Zorgdouche hier eenvoudig op aangesloten worden.
  2. Alleen koud water: Is er alleen een koudwateraansluiting? Geen probleem! In dat geval kan er een 50 liter boiler geïnstalleerd. Zo heb je altijd heerlijk warm water tijdens het douchen.
  3. Waterafvoer: In de meeste gevallen (90%) wordt het water afgevoerd met behulp van een afvoerpomp. Deze pomp voert het water efficiënt af naar een afvoer onder een gootsteen of een wasmachine-afvoer. Dit maakt de installatie flexibel en aanpasbaar aan bijna elke situatie.

Waar kan de Zorgdouche geplaatst worden?

Over het algemeen wordt de Zorgdouche geplaatst en aangesloten op de begane grond. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, bijkeuken, slaapkamer, serre of garage. Het is van belang dat de ruimte waarin de cabine wordt gebruikt geventileerd kan worden. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht in de ruimte wordt afgevoerd.

Zorgdouche Extra Veilig in bijkeuken
Zorgdouche Extra Veilig in bijkeuken
Rolstoel Zorgdouche in keuken
Rolstoel Zorgdouche in keuken
Zorgdouche Extra Veilig in slaapkamer
Zorgdouche Extra Veilig in slaapkamer

Bekijk onze projecten voor nog meer voorbeelden hoe de Zorgdouche een oplossing heeft geboden in verschillende situaties.

Voordelen van de Zorgdouche

  • Veiligheid: De Zorgdouche biedt een veilige oplossing voor douchen, vooral voor senioren, bij ziekte of andere oorzaken van een verminderde mobiliteit. Geen hoge drempels of gladde vloeren meer.
  • Comfortabel thuis blijven wonen: Met de Zorgdouche blijf je langer zelfstandig thuis wonen, zonder ingrijpende verbouwingen.
  • Eenvoudige installatie: De Zorgdouche kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, zonder de noodzaak voor grote aanpassingen aan je huis. Zo blijft de woning in de oorspronkelijke staat.

Natuurlijk is iedere situatie en installatie anders. Daarom adviseren wij om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Zo voorzien wij je van persoonlijk advies.

Heb je nog vragen over de installatie van de Zorgdouche? Wij staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en ontdek hoe de Zorgdouche jouw leven comfortabeler en veiliger kan maken.